• Klarna Checkout
  • Snabba leveranser
  • Gratis frakt över 1000:- 
  • Bra att veta!

Vänligen välj företag eller privat

Privat inkl. momsFöretag exkl. moms

Att klä sig enligt 3-lagersprincipen är ett smart och effektivt sätt att hålla sig torr och undvika nedkylning av kroppen. För dig som jobbar och är aktiv i fuktiga, blåsiga och kalla väderförhållanden är det av stor vikt att klä sig rätt.  3-lagersprincipen kan användas året om i alla väder men blir såklart viktigare att följa ju kallare det är. Anpassa alltid din arbetsklädsel efter de förhållanden som råder där du befinner dig. Här visar vi hur det funkar och hur du kan klä dig på jobbet enligt 3-lagersprincipen.

 

 

LAGER 1: UNDERSTÄLL

Lagret närmast kroppen leder bort fukt från huden så att du undviker obehaglig avkylning. Syntetmaterial är det material som bäst transporterar fukt  medan ull värmer så vilket du ska välja beror på vilken aktivtet som väntar. Använd vår underställsguide för att hitta rätt underställ för dig.

HÄR hittar ni underställ.

 

 

LAGER 2: ARBETSKLÄDER LÄMPLIGA SOM MELLANLAGER

Ett luftigt mellanlager isolerar värmen och släpper igenom fukten från baslagret. Värmen regleras genom tjockleken på mellanlagret. Här kan man t ex använda en fleece, powershell-tröja eller en lättare quiltad jacka.

HÄR hittar ni fleecetröjor.

 

 

LAGER 3: ARBETSKLÄDER LÄMPLIGA SOM YTTERSTA LAGER

Det yttersta lagret stänger ute regn, vind och snö samtidigt som det släpper ut överflödig kroppsvärme och fukt, här rekommenderar vi något av våra skalplagg som ytterskikt.

HÄR hittar ni jackor.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information

Moms visas: